21 yeni konut projesi başlıyor! Kiradan ucuz fiyata konut alacaksınız

Orta gelir grubunu ev sahibi yapan TOKİ, yepyeni bir proje ile karşınızda! Yeniden 2+1 ev satışı yapacağını duyuran kurum, hangi illerdeki konutların satılacağını da açıkladı. Peki TOKİ'nin yeni projesinde ev fiyatları ne kadar oldu? TOKİ kaç TL taksitle konut satışı yapacak? İşte tüm detaylar…

Türkiye genelindeki orta gelir grubunu ev sahibi yapan TOKİ, bu kapsamda yeni projesiyle 2+1 ev satışı yapacağını müjdeledi. Yalnızca evi olmayanların başvurabileceği konut projelerinde aynı zamanda illerde ve ilçeler de belli oldu. Evi olmayanları ev sahibi yapacak olan TOKİ, aylık 5 bin 961 TL taksitle vatandaşlara konut satışı gerçekleştirecek. Peki yeni projeler nerede? TOKİ hangi illerde konut satışı yapacak? Konutların taksitleri ne kadar? Kaç konut satışı yapılacak? İşte merak edilen tüm detaylar… 

TOKİ 2+1 konut başvuru şartları neler? 

Düşük taksit ödemeleriyle her dönem vatandaşların ev alma konusunda değerlendirdiği TOKİ, 2+1 konut projelerini sundu. Başvuru şartlarını da açıklayan kurum, düşük taksitli ödemelerle ev sahibi yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda TOKİ’den ev alacakların başvuru şartları ise şöyle öne çıkıyor: 

Projenin satışının yapılacağı ilde ikamet ediyor olmak  Gelir kriterlerini sağlamak  TC vatandaşı olmak  Hangi illerde kaç adet konut satışı yapılacak? 

Her yıl il bazlı projeler hazırlayan TOKİ, 2024 yılı Mayıs ayında duyurduğu projesi kapsamında hangi illerde konut satışı yapacağını da açıkladı. Bu kapsamda konut satışı yapılacak iller ve yapılacak konut sayısı şöyle belirlendi: 

Kayseri, Fellahiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde toplam 110 adet konut (+2KD) ve 6 adet dükkan yapılacak. Sarız ilçesindeki Kızılpınar Mahallesi’nde 2’inci Etap 178 adet konut ve 1 adet 2 dükkanlı ticaret merkezi açılacak.  Şırnak, Merkez ilçedeki Yeşilyurt ve Bahçelievler Mahallesi’nde 301/7-birçok parselde yer alan istinat duvarları güçlendirilecek. Gazipaşa ve Yeşilyurt Mahallesi’nde cami ve taziye evi, Dicle Mahallesi’nde 46 adet konut, 4 adet dükkan ve Gazipaşa Mahallesi’nde 24 adet konut yapılacak.  Konya, Taşkent ilçesindeki Hira Mahallesi’nde 44 adet konut inşaatı, Çetmi/Yeni Mahallesi’nde 56 adet ve Balcılar Mahallesi’nde 88 adet konut yapılacak.  Eskişehir, Beylikova ilçesinde 189 konut yapılacak.