Ev satışlarında yeni dönem! Peşinatı olmasa da ev alabilecek

Türkiye'de konut kredileri başını alıp geçerken vatandaşlar çektikleri kredileri ödemek zorunda kalırken kredi çekerek de ev, arsa, araba ve gayrimenkul alımlarına da cesaret edemez noktaya geldi.

Türkiye'de konut kredileri başını alıp geçerken vatandaşlar çektikleri kredileri ödemek zorunda kalırken kredi çekerek de ev, arsa, araba ve gayrimenkul alımlarına da cesaret edemez noktaya geldi. Bu durumda da çözümü kendileri bulan alıcılar için de takas dönemi başladı.

Gayrimenkul satışlarının da net bir şekilde durma noktasına gelirken evini satmak isteyen müşteriler de bulamaz hale geldi. Ev almak isteyen kişiler ise yüksek fiyatlardan ve kredi faiz oranlarından oldukça şikayet etti. Emlak sektöründe de yaşanan durgunluk gayrimenkul alım satım piyasalarında da yeni dönemin başlamasına da olanak tanıdı.

Artık evlerin de; otomobil, arsa, dükkan karşılığıyla takas yönteminde satmaya başladı. İnternet sayfalarında ki takaslı ev ilanları da ararken emlak sitelerinde ise bu sayılar artıyor.

İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş, konut kredilerindeki artışa dikkat çekti.

Yeşiltaş, "Konut kredileri, 0.69'lardan 3'lerin üzerine çıktı ki bugünkü konut kredilerini kullanmak imkansız." diye konuştu.

Yılmaz, "Şu an takas yöntemi çok daha fazla. Yaklaşık 35 yıldır bu işi yapıyorum Beşiktaş'ta. Böyle bir takas yolayına daha önce hiç rastlamamıştım. Bu kadar yaygın değildi ama son zamanlarda bir hayli fazla" diye konuştu.