Emlak satın alana oturum veren ülke: Birçok İnşaat şirketinin de gözdesi oldu

Kuzey Makedonya, emlak satın alana oturum izni veriyor. Ülkenin başkenti Üsküp'te binlerce Türk inşaatçı yer alıyor

Emlak satın alana oturum veren ülke: Birçok İnşaat şirketinin de gözdesi oldu

Kuzey Makedonya, emlak satın alana oturum izni veriyor. Ülkenin başkenti Üsküp'te binlerce Türk inşaatçı yer alıyor

Emlak satın alana oturum veren ülke: Birçok İnşaat şirketinin de gözdesi oldu
06 Haziran 2023 - 13:20

Türkiye'nin inşaat sektöründeki başarısı yurt dışına da uzandı. Kuzey Makedonya'da binlerce inşaatçı konut sektörüne el atmış durumda.

Ülkede, Türkiye'nin dev inşaat şirketleri de faaliyet yürütüyor.

EV ALANA OTURMA İZNİ

Kuzey Makedonya'dan ev satın alanlar oturma izni alabiliyorlar. Ev alarak oturum izni almak için 40 bin Euro değerinde bir emlak alımı yapmak gerekiyor.

TÜRKÇE EN ÇOK KONUŞULAN DİLLER ARASINDA

Emlak alımı yaparak oturma izni alınan Kuzey Makedonya'da Türkçe en çok konuşulan diller arasında yer alıyor. Ülkenin başkenti Üsküp'te Osmanlı dönemine ait tarihi yapılar gün içerisinde binlerce turist ve gezgin tarafından ziyaret ediliyor. 

EV ALANA OTURMA İZNİ VEREN ÜLKELER

Öte yandan Kuzey Makedonya dışında da bir çok ülke ev alana oturma izni veriyor. Ama o ülkeler Kuzey Makedonya kadar ucuz değiller.

Zingat, konut alındığında oturma izni ve vize muafiyeti tanıyan ülkeleri derledi. İşte o ülkeler

ABD

Amerika Birleşik Devletleri ABD hükümetinin belirlediği bölgelerde 500 bin dolar yatırım yapan veya 1 milyon dolar sermayeli şirket kuranlara süresiz oturum hakkı veriliyor. Yatırımın beşinci yılında da vatandaşlığa geçme hakkı sunuluyor.


ALMANYA

Almanya 250 bin euro yatırımla bir iş kurarak Alman vatandaşlarına istihdam sağlayanlara önce oturum, sonra vatandaş olma fırsatı sunuluyor.


DOMİNİK

Dominik Cumhuriyeti Tek başınıza vatandaşlık hakkı için 100 bin dolarlık, eşiniz ve çocuklarınızla ülkeye yerleşmek için 200 bin dolarlık yatırım yapmanız gerekiyor.

LETONYO

Letonya Letonya’nın yabancı yatırımcılar için AB üyesi ülkeler arasında dolaşım izni verdiği uygulamada fiyat kotası şöyle: Büyük şehirlerden en az 143 bin euro, kırsal kesimden en az 71 bin 500 euro değerinde ev almak.


İRLANDA

İrlanda İrlanda’da 400 bin euro değerinde gayrimenkul alanlar, oturma iznine sahip oluyor.


İSPANYA

İspanya İspanya’da yabancı yatırımcıya oturum izni veren yasa yürürlüğe girdi. İspanya’da 160 bin euroluk konut alan yabancılar oturma izninin ve vizesiz seyahat hakkının sahibi olacak.

 

KANADA

Kanada Kanada’da vatandaşlık hakkı elde etmenin yolu, 400 bin dolar yatırım ve 800 bin dolarlık banka hesabından geçiyor.


PORTEKİZ

Portekiz İşsizlikle mücadele eden Portekiz’de en az 500 bin euro değerinde konut alan yabancılar vizesiz dolaşım hakkına kavuşuyor. Portekiz’e özel bir diğer uygulama da, en az 10 kişiye istihdam sağlayan bir iş kuran yabancılara oturum izni verilmesi...

YUNANİSTAN

Yunanistan Yunanistan’da 250 bin euro ve üstü değerde bir konut satın aldığınızda beş yıllık oturum izni sağlanıyor. Bu hak çalışma iznini kapsamıyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum