""
weather
36°
İnşaatın Nabzı Güncel Projeler Recep Tayyip Erdoğan Müzesi için 125 milyon liralık yeni ihale yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Müzesi için 125 milyon liralık yeni ihale yapıldı

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan tarihi Divanhane Binası'nın müzeye dönüştürülmesi projesi kapsamında düzenlenen ihaleyi Fibula Mimarlık kazandı.

Genel Yayın Yönetmeni
Recep Tayyip Erdoğan Müzesi için 125 milyon liralık yeni ihale yapıldı

Daha önce Kuzey Deniz Saha Komutanlığı karargâhı olarak hizmet veren İstanbul Kasımpaşa'daki tarihi Divanhane Binası'nın Recep Tayyip Erdoğan Müzesi'ne dönüştürülmesi için yeni bir ihale gerçekleştirildi. 125 milyon TL bedelli ihalenin, müzedeki ikinci etap teşhir ve tanzim uygulamalarını kapsadığı bildirildi.

Milli Saraylar Başkanlığı ile ihaleyi kazanan Fibula Mimarlık arasında 17 Ağustos'ta sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Müzede 647 hediye sergilenecek

Milli Saraylar Başkanlığı tarafından hazırlanan 2025 Yılı Faaliyet Raporu'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan 647 hediyenin müzeye taşındığı belirtildi. Rapora göre, sergilenecek eserler için envanter taramaları yapıldı, teşhir listeleri oluşturuldu ve kaide ile panellere ilişkin hazırlıklar tamamlandı.

Söz konusu hediyelerin depolara alınarak fotoğraflandığı, ölçümlerinin yapıldığı ve envanter kayıtlarının tamamlandığı da raporda yer alan bilgiler arasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önceki bir açıklamasında, kendisine verilen eserlerin Kasımpaşa'daki müzede sergileneceğini ve müzenin yıl sonundan önce açılmasının planlandığını söylemişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız