Hazine adına kayıtlı onlarca taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine adına kayıtlı onlarca taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine adına kayıtlı onlarca taşınmaz satışa çıkıyor
24 Haziran 2022 - 12:32

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından mülkiyeti Sümer Holding A.Ş, TTA Gayrimenkul, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. ve Hazine adına kayıtlı onlarca taşınmazın satışına onay verdi.

24 ayrı özelleştirme kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çok sayıda kentte toplam 255 bin 356 metre kare değerli kamu arazisi ve taşınmazı, 120 milyon 470 bin TL bedelle özel kişi ve işletmelere devredildi.

Buna göre, özelleştirme kapsam ve programında bulunan, mülkiyeti Hazine adına kayıtlı İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi Merkez Mahallesi'ndeki üç taşınmaz, 13 milyon lira bedelle satıldı. Sümer Holding adına kayıtlı Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi, İkizce Mahallesi'ndeki taşınmaz 10 milyon 500 bin lira bedelle satıldı. Aynı kuruluş adına kayıtlı Ordu'nun Ünye ilçesi, Kaledere Mahallesi'ndeki taşınmazlar da 6 milyon 250 bin lira bedelle elden çıkarıldı.

Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları adına kayıtlı Muş'un Bulanık ilçesi Zafer Mahallesi'ndeki taşınmazlar ile üzerindekilerin 6 milyon 100 bin lira bedelle satışı onaylandı. Hazine adına kayıtlı Yalova'nın merkez ilçesi Kazımiye Mahallesi'ndeki taşınmaz da 6 milyon 50 bin lira bedelle elden çıkarıldı. Aynı mahalledeki bir başka taşınmaz ise 3 milyon 500 bin lira bedelle satıldı.

Mülkiyeti Hazine’de olan Yalova'nın Çiftlikköy Mahallesi'ndeki taşınmazların bir bütün halinde 5 milyon 800 bin lira bedelle satışına onay verildi. Ayrıca yine Hazine’ye ait Kırşehir'in merkez ilçesi Kındam Mahalle-si'ndeki taşınmaz, 3 milyon 650 bin lira bedelle, aynı mahalledeki bazı taşınmazlar da 3 milyon 120 bin lira bedelle satıldı.

ANKARA’DA YEDİ AYRI ARAZİ SATILDI

Mülkiyeti Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait Kırıkkale'nin Balışeyh Mahallesi'ndeki taşınmazların bir bütün halinde 2 milyon 520 bin lira bedelle satışı onaylandı. Hazine adına kayıtlı Antep’in Nurdağı ilçesi, Atmalı Mahallesi'ndeki taşınmaz 1 milyon 650 bin lira bedelle satıldı. TTA Gayrimenkul adına kayıtlı İzmir'in Öde-miş ilçesi, Birgi Mahallesi'ndeki taşınmaz ve üzerindeki yapılar ise 750 bin lira karşılığı elden çıkarıldı. Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yedi, Yenimahalle ilçesinde iki ve Mamak ilçesinde bir arazi de elden çıkarıldı. Ankara’daki taşınmazların toplam satış tutarı, 38 milyon 980 bin TL oldu.


 

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Naksan Plastik ve Royal Halı’nın mülkiyetinde bulunan ve halı ipliği üretilen “BCF1” adlı tesisin ihaleyle satışına karar verdi.

Gaziantep 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 28 bin metrekare büyüklüğündeki 3 parselde üretime devam eden fabrikanın bina ve arsası ile fabrikada yer alan makine, ekipman, demirbaşlar ve sözleşmeleri bir paket olarak 120 milyon 500 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarıldı. 156 personelle faaliyetlerini sürdüren tesis, yıllık 18 bin ton üretim kapasitesine sahip bulunuyor. Yaklaşık 30 ülkeye ihracat yapılan tesi-sin 2022 yılı sonunda toplam cirosunun yüzde 45’inin ihracat gelirlerinden elde edilmesi bekleniyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum