Milyarderler emlak avına çıktı!

Geçen sene Kovid-19 sürecinde milyarderlerin servetleri rekor seviyeleri gördü. Şimdi bu servet emlak patlamasını beraberinde getiriyor ve milyarderler 10 milyonu aşkın emlaklara yöneliyor.

Milyarderler emlak avına çıktı!

Geçen sene Kovid-19 sürecinde milyarderlerin servetleri rekor seviyeleri gördü. Şimdi bu servet emlak patlamasını beraberinde getiriyor ve milyarderler 10 milyonu aşkın emlaklara yöneliyor.

Milyarderler emlak avına çıktı!
31 Temmuz 2021 - 12:21

Geçen sene Kovid-19 sürecinde milyarderlerin servetleri rekor seviyeleri gördü. Finans Gündem'de yer alan habere göre; şimdi bu servet emlak patlamasını beraberinde getiriyor ve milyarderler 10 milyonu aşkın emlaklara yöneliyor. Sene başından bu güne New York, Los Angeles, Hong Kong, Londra, Sidney, Singapur ve Dubai’de değeri 10 milyon dolardan fazla 785 emlak satışı gerçekleştirildi. 

 

Emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, bu sayının geçen sene yapılan satışların iki katından fazla olduğunu tahmin ediyor. Aynı zamanda 2019 yılındaki değerli emlak satışlarının da yüzde 52 üzerine çıkıldığı tahmin ediliyor. Bütün dünyada zengin emlak alıcıları senenin ilk altı ayında değeri 10 milyon doları geçen konutlara 13,8 milyar dolar harcama yaptı. Knight Frank Küresel Araştırma Başkanı Liam Bailey, “Üst seviyedeki alımların 2021 yılını rekor seviyelerde bitimesini bekliyorum” diye konuştu.

New York bu kategorideki emlak satışlarında birinci sırada oldu. Bu sene New York’ta değeri 10 milyon doları aşan 202 satış gerçekleştirildi. Şehirde ise bütün zamanların en pahalı emlak ilanı verildi: Park Avenue’da bir penthouse'un 169 milyon dolara satışı yapılacak. Evin ilan fiyatından satılma ihtimali de oldukça fazla.

 

Bu sene Manhattan’da 220 penthouse satışı yapıldı. Douglas Elliman and Miller Samuel tarafından gerçekleştirilen bir başka araştırma Manhattan’da ev fiyatlarının ikinci çeyrekte 999 bin dolara çıktığını ortaya koydu. Bu rakam ise yeni bir rekoru getirdi. New York’tan sonra ikinci sıraya yerleşen Los Angeles’ta da pahalı ev satışları geçen senenin aynı dönemine göre üç kat arttı. Knight Frank Küresel Satış Başkanı Paddy Dring, bu durumun sahil ve yeşil alan gibi fısatlar nedeniyle oluştuğunu belirtti.

Fakat emlak patlamasının altında yaşam tarzına ilişkin ihtiyaçlardan daha fazlası bulunuyor. Zenginler geçen sene servetlerinde rekor bir artış yaşadı. Kovid-19 salgınının kısıtlamaları hafiflerken, milyarderler yeni sevetlerini harcamak için yer arayışında. 

 

Kovid-19 salgınının ilk 12 ayında, servetler rekor seviyelere çıktı. Ekim 2020'de milyarderlerin serveti ilk kez 10 trilyon doları aştı. Forbes’un milyarderler listesindeki 2 bin 755 kişinin serveti 2020 yılındaki 8 trilyon dolar seviyesinden 13,1 trilyon dolara ulaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum