Pandemi döneminde mermer ihracatlarını katladılar

Yorulmaz Mermer, 45 yıllık iş tecrübesiyle ABD'nin Florida Eyalatinde Showroom'larını açıyor...

Pandemi döneminde mermer ihracatlarını katladılar

Yorulmaz Mermer, 45 yıllık iş tecrübesiyle ABD'nin Florida Eyalatinde Showroom'larını açıyor...

Pandemi döneminde mermer ihracatlarını katladılar
27 Temmuz 2021 - 10:14

Anadolu insanının "Boynuz kulağı geçer" deyiminde olduğu gibi; oğul Meriç Yorulmaz'da geç yaşında babasının yüzde 70'lik iş yükünü bugünden üstlendi ve genç mermerci Meriç Yorulmaz, Pandemi sürecini İzmir'de fırsata çeviren oldu.
Yıllardır mermer üzerine yaptıkları titiz çalışmalarla hem yurt içi hemde uluslararası pazarda adından söz ettiren Yorulmaz mermerin bayrağı, artık ikinci kuşaktan genç Meriç Yorulmaz'ın elinde dalgalanıyor.
2006 Yılında dönemim ABD Başkanı Barak Obama'nın özel ikinci konutuna yapılan mermer çalışmasıyla uluslararası pazarda adından söz ettiren Yorulmaz mermer, yurt içinde de sıyılmayacak kadar düzeyde çok önemli isimlerin evlerinin mermer projelerine imza attı.
Doğaltaş ve mutfak tezgahı uygulamalarıyla siyaset, sanat ve iş dünyasındaki önemli isimlerin de tercihi olan, dünyanın farklı ülkelerinden gelen talepler üzerine kişiye ve butik projelere özel üretim gerçekleştiren Yorulmaz Mermer'de iki yıl önce yönetimi devralan ikinci kuşaktan 20 yaşındaki Meriç Yorulmaz, sektördeki en genç yönetici olarak anılıyor.
45 yılı aşkın tecrübe ve bilgi birikimiyle müşterilerine ayrıcalıklı bir kullanım zevki sunan Yorulmaz Mermer, tamamladığı projelerle adından sık sık söz ettiriyor. Pandeminin başlamasıyla beraber açılan Gaziemir fabrika satış mağazasında 300’ü aşkın renk seçeneğiyle Çimstone, T-One by Kale, Belenco, Coante ve Silestone gibi markaları sunan Yorulmaz Mermer, yurt içindeki müşterilerinin ve mimarların isteklerini de cevapsız bırakmıyor.
İzmir, Balıkesir, Çeşme, Marmaris ve Bodrum başta olmak üzere tüm Ege Bölgesi’ne kesintisiz olarak hizmet sunan şirket, ülke genelinde de özel projelerde yer alıyor. Yorulmaz Mermer Genel Müdürü Meriç Yorulmaz ‘’Fabrikamızdan çıkan her ürünü, kendi yaşam alanımızda kullanacakmış gibi büyük bir dikkat ve titizlikle üretiyoruz. Üretimi için onay verdiğim her ürün bizim farkımızı  ve kalitemizi yansıtmak zorundadır. Yurt dışı çalışmalarımızı da bu anlayış doğrultusunda gerçekleştiriyor, ülkemize uluslarası pazarda puan kazandırıyoruz’’ deddi.
Genç iş adamı,uluslarası pazarda lider şirketinin üretim ve imalat bölümüyle de yakından ilgileniyor. Öyle ki endüstri 4.0 kavramının önemini sık sık vurgulayan Meriç Yorulmaz, uluslarası pazarda büyümenin sırlarından birisinin de değişen ve gelişen teknolojiyi takip edip uygulamaktan geçtiğine inanıyor.
Yılın ikinci yarısıyla beraber üretimdeki tüm makine parkurunu robot makinelerle tamamlayacak olan genç sanayici, fabrikasında kullanılan makineleri kendi isteği doğrultusunda özel olarak ürettiriyor. Amerika, Hollanda, Belçika ve Almanya başta olmak üzere Avrupa ülkelerindeki Yorulmaz Mermer bayileriyle yurt dışından gelen talepleri karşılıyor.
Yönetimi devraldıktan sonraki iki yıllık sürede şirketin ihracat oranını yüzde 60 oranında arttırmayı başaran genç iş adamı, üniversitedeki İşletme Lisans öğrenimini sürdürürken bir yandan da iş hayatındaki görevine başarılı bir şekilde devam ediyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum