Torbalı'da hobi bahçelerinde yıkım başladı

Tarım alanlarının ranta açılmasına izin yok

Torbalı'da hobi bahçelerinde yıkım başladı

Tarım alanlarının ranta açılmasına izin yok

Torbalı'da hobi bahçelerinde yıkım başladı
03 Kasım 2021 - 12:40

Tarım ve Orman Bakanlığının tarım arazilerini korumak amacıyla başlattığı sıkı denetim uygulamaları kapsamında Torbalı Belediyesi düğmeye bastı. Tarım arazilerine hobi bahçeleri adı altında da olsa hiçbir suretle konut yapılamayacağını belirten bakanlığın talimatıyla Torbalı’da yıkımlar başladı.
Torbalı’da hobi bahçelerinde yıkım başladı
Torbalı’da 200 ile 500 metrekare arasında parsellere bölünerek kurulan kooperatiflere üye olanlara noter satışıyla verilen hobi bahçelerinde inşa edilen yapılar için yıkım kararı alındı. ‘Hobi bahçelerine’ yönelik kanun teklifinin yasalaşması üzerine, belediyelere ‘gerekenin’ yapılması için tebligat gönderilmişti. Bu kapsamda Torbalı’da da yıkımlar başladı. Hobi bahçelerinin yasal olmayan kaçak yapı statüsünde olduğunu ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “ ‘Hobi bahçesi’ diye yasal bir uygulama yok. Tarım alanlarının ranta açılmasına müsaade etmeyeceğiz. Hobi bahçesi adı altında yapı yapılan alanlar tek tek yıkılacak” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN TEKİN: HOBİ BAHÇELERİNDEKİ YAPILARI YIKACAĞIZ
Son olarak Dağkızılca Mahallesi’nde gerçekleşen yıkımla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Tekin, “İlçemizde neredeyse bine yakın hobi bahçesi var. Bunlar yasal çerçevenin çok dışında. Valilikten ve bakanlıktan gelen talimatlar doğrultusunda hobi bahçelerine yapılan yapıların hepsini yıkacağız ve idari para cezaları uygulayacağız.  Köylünün elinden yok pahasına tarlaları alıp ranta açmak isteyenlere karşı daha fazla sessiz kalamazdık. Ayrıca halkımız hobi bahçesi diye yapılan reklamlara da itibar etmesinler. Hem biz hem de valilik bu işin takipçisi. Önümüzdeki aylarda bu yapılar planlı şekilde, program dahilinde yıkılacak.” dedi.
 
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum