Torbalı’da kiralık daire sorununa neşter

Torbalı’da kiralık daire sorununa neşter

Torbalı’da kiralık daire sorununa neşter
17 Temmuz 2021 - 11:29

Torbalı’da konut çıtasını zirveye çıkaran, ilçede ilk akıllı evleri yapan, teknolojiyi kaliteli işçilik ile birleştiren Bahçıvan Grup’tan dev bir hamle daha geldi. Torbalı Mahallesi’nde adeta yeni bir mahalle kuran Bahçıvan Grup, Kipa Alışveriş Merkezi’nin arkasındaki alana yeni yaşam alanları kurdu. Torbalı’da bir ilke imza atacak olan Bahçıvan Grup, yeni tamamlanacak olan 5 bloklu 96 dairesinin hiçbirini satmayacak. Birinci sınıf malzeme kullanan, yapı denetimin zorunlu kıldığı ürünlerden bile daha kalitelilerini kullanıp, insanların hayatlarına yatırım yapan firma, bu daireleri tek tek kendisi kiraya verecek.

“DAİRELERİMİZİ SATMAYIP KİRAYA VERECEĞİZ”

Torbalı’da çıkılmaz bir hal alan ‘Kiralık daire’ sorununa da ciddi derecede neşter vuracak olan Bahçıvan Grup, benzer bir adımı Buca’da da atmıştı. Burada tamamladığı daireleri satmak yerine kiraya veren Bahçıvan Grup, Torbalı’da hem azalan kiralık evlere yenilerini ekleyecek hem de kiralık daire fiyatlarının yükselmesini bir nebze de olsa durduracak. Torbalı’nın en kaliteli evlerini üstelik piyasadaki uçuk fiyatların aksine değerinde hatta değerinin altında kiraya vereceklerini ifade eden Bahçıvan Grup yöneticilerinden Utkucan Bahçıvan, “Klimalı, ankastre setli, yalıtımlı ve her şeyden önemlisi güvenli dairelerimizin yer aldığı havuzlu sitemizin inşaat çalışmaları devam ediyor. Ortalama bir daireye göre kat kat daha fazla maliyetle tamamlayacağımız dairelerimizi satmayıp, kiraya vereceğiz” dedi.

KALİTEDEN ÖDÜN VERMİYOR

Torbalı’da ilk akıllı ev sistemlerini kurduklarını, bu yönde öncü olarak diğer inşaat firmalarına da örnek olduklarını ifade eden Utkucan Bahçıvan, “Bizim için önemli olan, ödün vermeyeceğimiz en önemli şey kalite ve işçilik. Biz betonun en iyisini kullanıyoruz. Aşağı yukarı her bir daire için 5 bin lira daha fazla beton parası ödedik. Kalıplarımız 15 gün bekliyor, her fazla gün için kira bedelleri ödüyoruz. Dairelerimizi makine ile sıva çekiyoruz ki olası bir depremde tuğlalar beton görevi görebilsin. Yalıtım olarak da kalitemizden ödün vermiyoruz. Binaların çatılarına bile mantolama yapıp, 20-30 santim beton döküyoruz.” dedi. Tüm bu daireleri satmayacaklarını kiraya vereceklerini de sözlerine ekleyen başarılı iş insanı, “Torbalı’da ne yazık ki ciddi derecede kiralık ev sorunu var. Fiyatlar uçmuş durumda. 20 yıllık yapılar için bin 500 lira kira isteniyor. Biz sıfır dairelerimizi belki de bu fiyatlara kiraya vereceğiz” diyerek örnek bir davranış daha sergileyeceklerini gösterdi.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum