Yazlık fiyatları rekora koşuyor! Yazlık fiyatları ne kadar oldu?

Yazlık bölgelerde ev fiyatları kaç lira? Hangi yazlık bölgede konut fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm ayrıntılarıyla yazlık ev fiyatları...

Yazlık fiyatları rekora koşuyor! Yazlık fiyatları ne kadar oldu?

Yazlık bölgelerde ev fiyatları kaç lira? Hangi yazlık bölgede konut fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm ayrıntılarıyla yazlık ev fiyatları...

Yazlık fiyatları rekora koşuyor! Yazlık fiyatları ne kadar oldu?
14 Temmuz 2022 - 13:51

Değişen yaşam tercihleri, şehirden uzaklaşma arzusu, global etkilerLE beraber, insanların kalabalıktan ve yüksek katlı konutlardan uzaklaşarak hem tatil amaçlı hem de yaz-kış yaşama amaçlı  şekilde yazlık bölgelere olan talepleri yükseldi. 

Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla Fethiye bölgesinde villa tipi evlere, yazlıklar ile apartlara olan ilgi katlanırken, üst gelir grubu tarafından daha çok Muğla’da Bodrum, İzmir’de Çeşme, Alaçatı ve Urla'ya yönelim fazla. 

Peki yazlık bölgelerde ev fiyatları kaç lira? Hangi yazlık bölgede konut fiyatları ne kadar oldu? İşte merak edilen tüm ayrıntılarıyla yazlık ev fiyatları...EVA Gayrimenkul Değerleme Direktörü Filiz Akkaya sahil bölgelerine ilginin arttığına dikkat çekerek, "Oluşan talebin etkisine bağlı olarak da sahil bölgelerinde gerek müstakil konut gerekse site tarzı konut üretiminde artış yaşandığı görülüyor. Kuzey Ege’de Çanakkale-Balıkesir Edremit Körfezi’nden başlayarak, İzmir, Aydın ve Muğla Fethiye bölgesine kadar uzanan sahil şeridinde yer alan tatil beldelerinde doğa ile iç içe olma, kalabalıktan uzaklaşma, sakin bir yaşam alanı, sosyal olanaklara yakınlık gibi tercih sebeplerine bağlı olarak villa tipi konutlara, yazlıklara ve apartlara olan talepte de artış yaşanıyor" açıklamasında bulundu ve üst gelir grubu tarafından daha çok Muğla’da Bodrum, İzmir’de Çeşme/Alaçatı ve Urla'nın tercih edildiğini aktardı.

Bu bölgelere erişemeyen veya daha sayfiye alanında kalmak isteyen kesim tarafından ise, Muğla’da Fethiye, yine İzmir’de Seferihisar, Foça, Dikili-Çandarlı ilçeleri ile Aydın’dan Kuşadası ve Didim ilçeleri ile Kuzey Ege’de Edremit bölgesinin tercih edildiğini belirten Filiz Akkaya, "Akdeniz sahil şeridinde, Alanya, Kemer-Lara-Belek aksı ile Side ve Alanya ilçeleri de tercih edilen bölgeler arasında öne çıkıyor" şeklinde konuştu. 


 

Artık sadece bu il ve ilçeler değil belde ve köy ölçeklerinde de arayışlar olduğuna vurgu yapan Akkaya, Çanakkale, Ayvacık ve Edremit körfezine doğru olan bölgede yer alan dubleks konutlarda, metrekare birim değerlerinin 15 bin lira ile 20 bin lira arasında değişitiğini dile getirirken, Edremit'te yer alan dubleks evlerde metrekare birim değerlerinin 20 bin lira ile 30 bin lira arasında değiştiğini belirtti. "Ayvalık Bölgesinde ise, dubleks ve villa tipi konutlarda metrekare birim değerleri 25 bin TL 40 bin TL olurken, daire tipi konutlarda ise 15 bin TL ile 30 bin TL/metrekare civarında değişiyor" diye konuşan Akkaya, İzmir bölgesindeki fiyatlara da değindi. 

İzmir bölgesinde ise Dikili’den başlayıp, Çeşme’ye kadar olan bölgede, talep yoğunluğu ve talep eden kesimin tercihleri ve konut niteliklerine bağlı şekilde metrekare birim değerleri değişiklik gösteriyor. Yazlık konut talebinin fazla olduğu Dikili bölgesindeki dubleks evlerde metrekare birim değerleri 20 bin lira ile 35 bin lira arasında değişkenlik gösterirken, daire tipi evlerde metrekare birim fiyatı 15 bin ile 20 bin lira arasında değişiyor. İzmir’in tercih edilen bölgelerinden biri olan Foça’da ise dubleks evlerin metrekare birim değerlerinin 25 bin lira ile 55 bin lira arasında olduğu belirlendi.
 

"Üst gelir grubu tarafından tercih edilen Çeşme-Alaçatı bölgesinde ise dubleks konutların metrekare değerlerinin konutun niteliği ve konumuna bağlı olarak 50 bin TL ile 150 bin TL civarında olurken, yeni yapılaşmaların yoğunlaştığı Reisdere bölgesinde ise metrekare birim değerleri 40 bin TL ile 80 bin TL arasında" açıklamasında bulunan Akkaya, Urla –Mordoğan aksında arsa azlığı sebebiyle yeni konut üretiminin az olduğuna, Kekliktepe civarında ki havuzlu sitelerde birim fiyatların 80 bin TL ile 120 metrekare arasında, 20-30 senelik dubleks evlerin ise 40 bin lira olduğuna dikkat çekti. 

Kovid-19 pandemisi sürecinde talep yoğunluğuyla dikkat çeken Aydın Kuşadası’nda dubleks konutlarda m2 birim değerlerinin konum ve niteliğine bağlı olarak metrekare birim değerleri 35 bin ile 55 bin lira arasında olurken, Didim bölgesinde ise metrekare birim değerleri 15 bin ile 30 bin lira arasında değşiklik gösteriyor.    
"Muğla bölgesinde ise üst gelir grubu tarafından tercih edilen Bodrum’da lüks konut üretimi yoğunlaşmış olup, metrekare birim değerleri konum ve niteliğe bağlı olarak 50 bin TL seviyesinden başlayıp 130 bin TL ve üzerine çıkıyor" diye konuşan Akkaya, "Dalaman bölgesinde ise metrekare birim değerleri 10 bin TL ile 20 bin TL civarında iken, özellikle villa tipi konutlara olan talebin azla olduğu Fethiye bölgesinde ise metrekare birim değerleri merkezde 20 bin lira ile 40 bin lira olurken, Ölüdeniz bölgesinde ise 40 bin lira ile 60 bin lira seviyesinde değişiklik gösteriyor" açıklamasında bulundu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum