Başkan Batur’dan Gültepe için ‘devam’ açıklaması

Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, Gültepe Kentsel Dönüşüm Planları’nın mahkeme kararı ile aynı şekilde devam edeceğini açıkladı.

Başkan Batur’dan Gültepe için ‘devam’ açıklaması

Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, Gültepe Kentsel Dönüşüm Planları’nın mahkeme kararı ile aynı şekilde devam edeceğini açıkladı.

Başkan Batur’dan Gültepe için ‘devam’ açıklaması
01 Ağustos 2022 - 18:07

Gerçek Haberci'de yer alan habere göre Konak Belediye meclisi Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konak Belediyesi Başkanı Abdül Batur, Gültepe Kentsel Dönüşüm Planları ile ilgili önemli açıklamada bulundu. Başkan Batur, Gültepe Kentsel Dönüşüm Planları ile ilgili mahkeme kararının açıklandığını vurgulayarak aynı planlarla devam edildiğini dile getirdi. Batur, bunun yanı sıra Kemeraltı Çarşısı’ndaki 65 yıllık Şadırvan’ın yıkılmasına tepki gösterdi.
“Maalesef bizim zamanımızı aldılar”
Batur, söz konusu kararda bundan sonraki kararlar için de emsal cümleler olduğunun altını çizerek, “Özellikle bilirkişi raporlarının tamamıyla ilgili mahkeme cevap vermiş. Mahkeme, planların yürürlükte olmasıyla ilgili bir sıkıntı olmadığını beyan etmiş. Biz zaten başından beri yaptığımız işten emindik. Çalışmalarımız bundan sonra devam edecek. Bu bize ne kaybı olacak derseniz, zaman kaybı oldu. En değerli şey zaman. Biz bu planları bitirdik, ihaleyi yaptık. İptal olunca parselasyon planları durdu, şimdi yeniden başlayacağız. Bu ülkedeki en büyük zenginlik zamanı doğru kullanmak. Maalesef bizim vaktimizi, zamanımızı aldılar. Arkadaşlarımız başka işlerle ilgili çalışmaları yürütecekken alternatif plan yaptılar. Ben bu hukuk mücadelesinden danıştay kararları da alınabilir; ama bu karar kente emsal olacak. Biz mahkeme ne yap derse onu yapıyoruz, şimdi yapılması gereken neyse onu yapacağız. Parselasyon planlarımızı Harita Mühendisleri Odası ile yürüteceğiz. Kendileriyle protokol yaptık” dedi.
“Bu vandalizmin en büyük boyutu”
Kemeraltı Çarşısı’nda yer alan 65 yıllık Şadırvan’a yapılan saldırı ile ilgili görüşlerini aktaran Batur, “Biz Kemeraltı’na çok önem veriyoruz. Kemeraltı bizim için çekim merkezimiz. Orasının ayağa kalkması demek, turizmin artması demektir. Dün maalesef oradaki Mantocular Çarşısı denilen alandaki Şadırvanı, balyoz ile ortadan kaldırılmış. Vandalizm bu boyutlara geldi ya ben şaşırıyorum. Bu vandalizmin en büyük boyutu. Nasıl bir bakış bir bakış açısı? Bu mantık ile konakta tarihi yapı bırakmazlar. Bu kafa yapısı iki gün sonra saat kulesine de saldırır. Yapan kişi bulundu, emniyet güçlerimiz çok uğraştılar. Ceza olacak; ama biz oradaki esnaf adına da üzüldük. Biz her gittiğimizde Şadırvan’ı bize şikayet ediyordu; ama bu bizim iki dudağımızdan çıkacak bir şeye bağlı değil. Bizim talebimiz en yüksek ceza, biz de şikayetçi olduk” diye konuştu.
 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum