Elazığ'da 435 binanın yıkımı yapıldı, yeni konutların temel atma süreci başladı
Elazığ’daki depremin ardından kent genelinde şu ana kadar acil yıkım kararı verilen 596 yapıdan 435'i yıkıldı, yıkılan yerlerde de temel atma süreci başlatıldı. İlk ihalenin yapıldığı Elazığ'da Mart ayı sonuna kadar tüm ihalelerin tamamlanarak yıl sonuna kadar yaklaşık 20 bin konutun bitirilmesinin hedeflendiği bildirildi.
Yayınlanma :
19.02.2020 14:07
Güncelleme :
19.02.2020 14:07
"İlk ihale yapıldı, temel atma aşamasına geldi"
Acil yıkılması gereken 596 yapıdan 435’inin yıkıldığını belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım," İl genelinde ağır hasarlı bağımsız bölüm sayısı 19 bin 930, orta hasarlı bağımsız bölüm sayısı 13 bin 957. Toplamda 33 bin 887 hasarlı bölüm sayısı bulunan binamız var. Kalıcı konutlara dönük çalışmalar da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinesinde yapıldı. Sürsürü Mahallesinde ilk ihale yapıldı ve temel atma aşamasına geldi"dedi.
"20 bine yakın yeni konut yapılacak"
Kalıcı konutların hızlı bir şekilde yapılacağını aktaran Vali Kaldırım, "Bızmışen’de Yemişlik, Zafran ve Çatalçeşme bölgesi, Sürsürü, Mustafapaşa ve Abdullahpaşa’da da yerinde yapılacak. Kızılay, Aksaray ve Gümüşkavak gibi yerlerde değerlendiriliyor. Bazı binalar yerlerinde yapılacak bazı yerlerde yeni rezerv alanlarında yapılacak. Yaklaşık 20 bine yakın AFAD konutu, Kentsel Dönüşüm ve Sosyal konuttan oluşan bir paketle inşallah kalıcı konutlarında bir yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor" ifadelerini kullandı.
"Yeni bir Elazığ ortaya çıkmış olacak"
Elazığ'da yapılacak olan yaklaşık 20 bin konutla hem eski stokun yenilenmiş olacağını hem de daha dayanıklı binalar oluşacağını anımsatan Kaldırım, "Kat yüksekliği de sınırlı tutuluyor. Daha yaşanabilir mekanlar oluşturulmuş olacak. Yeni bir Elazığ ortaya çıkmış olacak. Bu çalışmalar da son derece hızlı yürüyor. Mart ayına kadar bütün ihaleleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve TOKİ marifetiyle tamamlayıp hem Afat konutlarını hem de kentsel dönüşümden oluşacak sosyal konutları yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: