Evden çıkmak istemeyen kiracı ne yapmalı?

Kiracılar ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenmeleri durumunda ne yapabileceklerini merak ediyorlar. Kiracıların yasal hakları nelerdir?

Evden çıkmak istemeyen kiracı ne yapmalı?

Kiracılar ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenmeleri durumunda ne yapabileceklerini merak ediyorlar. Kiracıların yasal hakları nelerdir?

Evden çıkmak istemeyen kiracı ne yapmalı?
27 Mart 2024 - 14:16

Ev sahipleri ile kiracılar arasında köşe kapmaca oynanmaya devam ediliyor. Ev sahipleri kiracısını evden çıkarmayı, kiracılar ise evden çıkmamayı tercih ediyorlar. Ev sahipleri kiracıları evden çıkarıp daha yüksek bedelle evi bir başka kiracıya kiralamayı hedefliyorlar. Kiracılar ise evden çıkıp yüksek kira bedelleri ile karşılaşmak istemiyorlar. Bu durumda ev sahipleri ile kiracıların çıkarları çatıştığı için taraflar yasal haklarını sorguluyorlar.

KİRACI YASLA HAKLARINI BİLMELİ

Öncelikle kiracılar evden çıkmak istemiyorlar ise bunu yasalar çerçevesinde haklarını kullanarak sağlamaya çalışmalıdırlar. Öncelikle kiracı kira sözleşmesi gereği yükümlülüklerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmelidir. Bunun da en önemli kira ödemelerini 1 gün bile geciktirmeden yapmalıdır. Kira ödemesinin gecikmemesi ev sahiplerinin kiracıyı evden çıkarması için haklı gerekçe oluşmasının önemli bir kısmını engelleyecektir.

Kiracılar sadece kira ödemesi yaparak evde kalmaya devam etmelerini garanti altına alamazlar. Kiracılar komşuları ile saygı sınırları içerisinde iletişime sahip olmalıdır. Aynı saygılı tavır ev sahibine karşı da gösterilmelidir. Buna ek olarak kiracı eve iyi bakmakla da yükümlüdür. Bunlar yapıldığında ev sahibinin olası haklı gerekçeleri en baştan ellerinden alınmış olur.

Kiracıların evden tahliye edilmesi için ev sahibinin eve ihtiyacı olması da haklı bir gerekçedir. Bu durumda da kiracılar ev sahiplerinin her talebine olumlu yanıt vermemelidirler. Eğer ev sahibi kiracıyı eve ihtiyacı olduğu için evden çıkaracaksa bu mahkeme sürecinin sonunda olmalıdır. Bu kiracıya hem vakit kazandıracak hem de ev sahibi bahane ile değil gerçekten eve ihtiyacı olduğunu ispat etmek zorunda kalacaktır.

Ev sahipleri kiracıları evden çıkarmak için çeşitli taleplerle kiracıların kapısını çalabilirler. Kiracıların yapmaları gereken bu taleplerin yazılı bildirim şeklinde kendisine iletilmesini istemektir. Bu yazılı bildirimler ev sahibi için bağlayıcı olacak ve hukuki süreçte kiracının en büyük kozu olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum