İstanbul`a Central Park`tan 3 kat daha büyük ``Kanuni Sultan Süleyman Parkı``
İstanbul`a Central Park`tan 3 kat daha büyük ``Kanuni Sultan Süleyman Parkı``
Yayınlanma :
17.11.2017 15:06
Güncelleme :
17.11.2017 15:06
Mgeaşehir İstanbul`un mega projelerine her yeni gün bir yenisi daha eklenirken, mevcut yapımı süren projelerde ise hummalı bir çalışma srdürülüyor. Hepsi bu şehrin, hepsi bu ülkenin insanı için.
İstanbul'un yeşiliyle ünlü merkezlerinden biri olan Beykoz ilçesinde hayata geçirilen dev parkın adı Kanuni Sultan Süleyman Parkı. Yapımı hızla devam ediyor. 2015 yılında yapımı kararlaştırılan devasa büyüklükteki park tamamlandığında New York'un dünyaca ünlü entral Park'ından 3 kat daha büyük olacak. Beykoz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı Projesi’yle 8 milyon m2’lik bir devasa bir park alanı İstanbullunun hizmetine sunulmuş olacak. Projede dev bir çalışmayla yeni yıl 2018 için geri sayım devam ederken, Elmalı Gölü çevresinde Dünyanın en büyük park alanı olarak tasarlanan Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı Türkiye’nin 7 bölgesi ve 81 ilinden esintilerini taşıyacağı belirtildi.
Park içerisinde yok yok, sosyal alanların büyüklüğü, spor ve 7 devasa mesire alanı ile on binlerce İstanbullunun uğrak yeri olması planlanıyor. Beykoz'da hayata geçirilen Kanuni Sultan Süleyman kent ormanı ziyaretçilere doğayla iç içe huzur dolu bir ortamda piknik, spor, dinlenme ve birçok aktiviteyi bir arada yapma imkânı sunması, diğer taraftan yapımı devam eden Anadoluyakası’nın en modern nikâh sarayı ve Macera Parkı'nı bünyesinde barındırmış olacak.
Konuya ilişkin önemli bir açıklama ise Bakan Veysel Eroğlu,'ndan geldi. Bakan Eroğlu açıklamasında, "Şu ana kadar sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığının İstanbul'da diktiği ağaç miktarı 21 milyonu aştı. New York'taki Central Park'ın 3 misli büyüklüğünde 'Kanuni Sultan Süleyman Parkı'nı hazırladık. Önümüzdeki baharda Sayın Cumhurbaşkanımız bunu açacak. Yani 3 katı büyüklükte bir şehir parkı da kazandıracağız. Belgrad Ormanı gibi bir Kanuni Sultan Süleyman şehir ormanını da hayata geçiriyoruz. Özellikle çok sayıda park, bahçe yapıldı. Şimdi Allah izin verirse biz 3. köprü yolu üzerindeki ağaçlandırma çalışmalarına başladık. Kesilen ağaçların en az 5 katı kadar fidan dikeceğiz, ağaçlandıracağız. Yani ağaçlandırma devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: