İzmir'de 2 bin 118 yapı kayıt belgesi iptal edildi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı kapsamında İzmir’de 2 bin 118 Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. Yapı Kayıt Belgesi iptal edilmesine rağmen yıkılmayan yapıların sorumluları hakkında da işlem başlatan Bakanlık, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacak.
Yayınlanma :
20.06.2020 16:35
Güncelleme :
20.06.2020 16:35
En çok kaçak Çeşme, Bornova ve Urla’da
İzmir’de en çok Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edildiği ilçelerin başında Çeşme, Bornova ve Urla yer alıyor. Bakanlık Çeşme’de 649, Bornova’da 452 ve Urla’da 336 Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti. Diğer ilçelerde de denetimlerine devam eden Bakanlık, Buca’da 178, Menderes’te 94, Seferihisar’da 66, Kemalpaşa’da 39, Gaziemir’de 32, Dikili’de 26, Bayraklı ’da 25, Karabağlar’da 24, Karşıyaka’da 24, Narlıdere’de 21, Konak’ta 18, Karaburun’da 17, Aliağa’da 16, Çiğli’de 15, Foça’da 15, Ödemiş’te 13, Torbalı’da 12, Menemen’de 10, Selçuk’ta 10, Balçova’da 8, Güzelbahçe’de 6, Tire ‘de 5, Kiraz ‘da 4 ve Bayındır, Bergama ile Beydağ’da 1’er olmak üzere toplam 2 bin 118 Yapı Kayıt Belgesi'ni iptal etti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: