Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenlere kapı açıldı!

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenlere kapı açıldı!

Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyenlere kapı açıldı!
20 Haziran 2022 - 13:04

Türkiye’de ev sahibi olmak son dönemlerde birçok vatandaş için artık neredeyse imkansız hale geldi. İnşaat sektöründe maliyetlerin artması, gayrimenkul ve emlak piyasasında konut fiyatlarının hızla yükselmesi gibi etkenler, vatandaşların uygun fiyatlı ev sahibi olma hayallerini ertelemelerine neden oldu. Uygun fiyatla ev sahibi olmak isteyenler için TOKİ’den müjdeli bir kampanya haberi geldi. TOKİ 2022 projeleri için başvuru araştırmaları devam ederken detaylar da belli oldu. Hatırlanacağı üzere 2019’da TOKİ 50 bin konut projesini, 2020’de ise 100 bin konut projesini hayata geçirmişti. 2021 yılında pandemi nedeniyle başvuru ekranı açılmazken, 2022 proje detayları da ortaya çıktı.

2022’de 150 Bin Konut Satışı

TOKİ’nin 2019 ve 2020 yıllarındaki 50 bin ve 100 bin konut projelerinin ardından 2021 yılında pandemi nedeniyle başvuru ekranı açılmamıştı. 2022 yılı için bu sayının 150 bin olacağı duyurulmuştu. 2022 yılı başvuru ekranının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Haziran sonunda ya da Temmuz ayı başlarında yapması beklenen duyurusundan sonra açılması bekleniyor.

TOKİ Daire Satışları Detayları

TOKİ’nin başvurularının Temmuz ayında başlaması beklenen projelerine dair fiyat ve adres detayları da belli olmaya başladı. Söz konusu projelerde fiyatlar ve ödeme planları projeye göre değişiklik gösteriyor. Ankara, Bolu, Denizli, Konya, Siirt, Trabzon illerinde başlatılacak projelere dair detaylar belli olurken, örnek dairelerde Konya Cihanbeyli TOKİ satılık daire fiyatları 715 bin TL’den başlıyor ve bu daire satışında aylık taksit ödemesi de 3 bin 576 TL’den başlıyor.

Kira Öder Gibi Ev Sahibi Olunabilecek

TOKİ’nin 2+1 ve 3+1 daire satışlarında ödeme planlarına ilişkin detaylar belli olmaya başladı ancak yine de net açıklamanın Temmuz ayında yapılması bekleniyor. Projelerin duyurulması ile birlikte başvurusu onaylanan ve kura ile hak sahibi olan vatandaşlar, kira öder gibi ödeme planları ile ev sahibi olabilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum