Kiralara dev zam geliyor! O tarihte vatandaş evinden olabilir!

2024 yılında ev fiyatları ne kadar olacak? Kiralara ne kadar zam gelecek? İşte 2024 ev kiralarının detayları…

Kiralara dev zam geliyor! O tarihte vatandaş evinden olabilir!

2024 yılında ev fiyatları ne kadar olacak? Kiralara ne kadar zam gelecek? İşte 2024 ev kiralarının detayları…

Kiralara dev zam geliyor! O tarihte vatandaş evinden olabilir!
08 Aralık 2023 - 15:02

Mevcut ilanlar ev sahipleri tarafından geri çekiliyor. Vatandaşlar oturacak ev bulamıyor. Şubat 2024’de ise bu durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor. Özellikle Şubat ayında gelecek zamla birlikte ev kiralarının tavan yapacağı söyleniyor. Peki, 2024 yılında ev fiyatları ne kadar olacak? Kiralara ne kadar zam gelecek? İşte 2024 ev kiralarının detayları…

Ev kiralarına son yıllarda yapılan zamlarla fiyatlar maaşlara eşitlendi. Birçok vatandaş maşından fazla ev kirası ödemek zorunda kalıyor. Şubat 2024’de kiralara gelecek zam ile vatandaşlar maddi anlamda daha fazla zorlanabilir. Her ne kadar asgari ücret, memur ve emekli maaşları zamlanacak olsa da öte yandan piyasada kiralık evler azalıyor. Bu da fiyatların daha fazla artmasına neden oluyor.

ŞUBAT 2024’DE KİRALARA BÜYÜK ZAM

Asgari ücrete yeni yılda zam gelmesiyle birlikte birçok alanda fiyat artışları bekleniyor. Ev sahiplerinin de yeni yılda ev kiralarını arttırması bekleniyor. 2024 Şubat ayında kiralara gelecek zamla birlikte vatandaşların oturmak için ev bulmak da zorlanacağı düşünülüyor. Ev sahiplerinin verdikleri kiralık ve satılık ev ilanlarını her geçen gün internet sitelerinden kaldırmaları fiyat artışlarının işareti olarak gözüküyor. Şubat ayında yeni kira fiyatlarıyla ilanları güncellemeleri bekleniyor.

UZMANDAN 2024 EV KİRALARINA AÇIKLAMA

İstanbul’da emlakçı olan Murat Gözüpek, ev kiralarına dair “Müşteriler şimdi bekleyip Şubat ayında ilan verelim, diye düşünüyor. Geçen hafta Beylikdüzü’nde 10 bin TL’ye verildiğini gördüğümüz bir ilan ev sahibinin ilanı kaldırmak istemesi nedeniyle geri çekildi. Şubat ayının sonlarında ilanın tekrar 18 bin TL’ye konmasını talep etti. Aynı şekilde Bahçeşehir’de olan bir evi 22 bin TL’ye satışa koymuşken, ilanın geri çekilmesini isteyen ev sahibi Şubat ayında 35 bin TL’ye konmasını istedi.” İfadelerine yer verdi.

Yeni yılda maaş artışlarının yalnızca kira fiyatlarında fırsatçılığa sebep olmadığını ifade eden Gözüpek, “Son 3 yıldır bu durum alışkanlık oldu. Araba, konut, gıda fiyatlarına sık sık daha maaşlar artmadan zam gelmeye başladı. Temmuz ayında kiralara zam geldi ve halkın artık cebine maaş artışından kalan giremez oldu. Devletin bu konuda bir şey yapması gerekiyor. Bu durum bizim de işlerimizin kötüleşmesine neden oldu. Boş konutların denetlenmesi gerekiyor. Vatandaşlar fiyatların yükseleceğini bildiği için ev arıyor, fakat kiralık evler ortadan yok oluyor. Ev satışları zaten tümüyle durdu.” dedi.

BANKALAR KONUT KREDİSİNİ DURDURDU

İstanbul’da emlakçı olan Ece Eyüboğlu, ev satışlarına dair “Bankalar ev kredisi vermeyi kesti. Konut kredisi olmayınca da ev almak için bütçesi olmayanlar kiralama yoluna başvurdu. Ocak – Haziran aralığında ev alma isteği daha fazlaydı. Son 3 aydır bir düşüş izleniyor. Kiralık konutların fiyatının azalması ise ev sahiplerinin istemediği bir durum. Mevcut fiyatlar vatandaşlar için zaten fazla, ancak bazı ev sahipleri 2024 yılını bekliyor. Fiyatların daha fazla artması mümkün gözüküyor.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum