Rapor: İstanbul'da 5 konuttan 1'i riskli

Rapor: İstanbul'da 5 konuttan 1'i riskli

Rapor: İstanbul'da 5 konuttan 1'i riskli
31 Mart 2023 - 14:47

İstanbul’un Çevre Düzeni Planı’na ilişkin raporda, jeolojik açıdan riskli olduğu belirtilen bölgelerdeki konut alanlarının toplam konut alanları içinde yüzde 20,4’lük bir paya sahip olduğu belirtiliyor.

Olası Büyük Marmara Depremi’nin büyük hasara neden olması beklenen İstanbul’da düzensiz yapılaşmaya ilişkin en çarpıcı bilgiler, 1/100.000 Ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı Raporu’nda tüm çıplaklığı ile gözler önüne serildi.

Milliyet'in haberine göre; Anadolu Yakası’nda Beykoz ve Kadıköy, jeolojik açıdan yerleşime uygun olmayan yapılaşmanın yoğun olduğu iki ilçe olarak tespit edilirken, raporda şu saptamalar yer alıyor:

“Avrupa Yakası’nda Büyükçekmece ilçesinde 3 bin 19 hektar ile en geniş alanları kapsamaktadır. Jeolojik risk taşıyan alanlar üzerinde yer alan ve yüksek yapılaşma yoğunluğuna sahip Pendik, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören ve Avcılar İlçelerinde de yüksek oranda bu nitelikte konut alanları bulunmaktadır. Yapım koşulları da dikkate alındığında, bu alanlar yaşamsal risk açısından en sorunlu alanları oluşturmaktadır.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum