TMMOB’un Çeşme Yarımada Projesi’ne karşı mücadele çağrısına ilk yanıt İzmir Yaşam Alanları’ndan geldi

TMMOB tarafından yapılan “Çeşme Yarımada Projesi’ne karşı mücadele çağrısına” ilk yanıt İzmir Yaşam Alanları’ndan geldi. İYA yaptığı açıklamada, büyük bir miting çağrısı yapılırken, “İzmir Yaşam Alanları olarak bu mücadelede biz varız, “Tarafız, muhatabız” denildi.

TMMOB’un Çeşme Yarımada Projesi’ne karşı mücadele çağrısına ilk yanıt İzmir Yaşam Alanları’ndan geldi

TMMOB tarafından yapılan “Çeşme Yarımada Projesi’ne karşı mücadele çağrısına” ilk yanıt İzmir Yaşam Alanları’ndan geldi. İYA yaptığı açıklamada, büyük bir miting çağrısı yapılırken, “İzmir Yaşam Alanları olarak bu mücadelede biz varız, “Tarafız, muhatabız” denildi.

TMMOB’un Çeşme Yarımada Projesi’ne karşı mücadele çağrısına ilk yanıt İzmir Yaşam Alanları’ndan geldi
25 Haziran 2021 - 13:41

İzmir kamuoyunda tartışmalara neden olan meslek odaları ve derneklerin karşı çıktığı “Çeşme Yarımada Projesi’ne karşı mücadele çağrısı karşılık bulmaya devam ediyor. TMMOB’un daha önce yaptığı Çeşme Yarımada Projesi’ne karşı mücadele çağrısına ilk yanıt İzmir Yaşam Alanları’ndan geldi.

İYA’dan yapılan açıklamada, “Önümüze iş olarak İzmir’in çevre, ekoloji, kısaca Yaşam Alanlarını kapsayan tüm sorunlarına dikkat çekmek için kentten, kırsaldan tüm öznelerin katılımının sağlanacağı büyük bir miting koymayı öneriyoruz… İzmir Yaşam Alanları olarak bu mücadelede biz varız, ‘Tarafız, muhatabız’ diyoruz” denildi.

İYA’nın açıklaması şu şekilde:

  • Aykut Akdemir Çeşme Yarımada projesi ile ilgili
  • “Hırstan çıldırmışların projesi”.
  •  “Yerel iktidar artık durumu anlamalıdır”.
  •  “izmirliler kendi yaşam alanlarını savunuyor”.
  •  “Çeşme projesi İzmirli emekçiden çalınarak hazırlanan bir projedir” dedi.
  • İzmir TMMOB İKK Dönem Sözcüsü; Çeşme Yarımada projesi ile ilgili “Hırstan çıldırmışların projesi”  olduğunu belirtip, Çeşme projesi için İzmirli emekçiden çalınarak hazırlanan bir projedir” tanımını  yaptı ve yerel yöneticileri “Talan siyasetine karşı dik duracağız. Bu sadece Çeşme Projesi için değil  kentin her alanı için geçerlidir. İnciraltı, Kültürpark süreçleri de var. Her kim ki onurlu bir şekilde talana karşı durursa onun yanındayız. Yarım konuşmak bizim işimiz değil” diyerek uyardı.
  • Kentte iktidar olan CHP’li Belediye başkanlarına seslenen Akdemir, “ Yarımada ve Selçuk ilçelerinin belediye başkanlarından kentlerini ve bölgenin imara açılması muhtemel alanlarına ilişkin emekten ve halktan yana duruş bekliyoruz. Seçilirken söylenenleri unutmadık, hepsini kaydettik. Tunç başkanın da diğer belediye başkanlarının da sözlerini hatırlıyoruz. Yarımadayı korumak adına iktidarın da, Tunç başkanın da takipçisiyiz” dedi.
  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e çağrı yapan TMMOB İKK Sözcüsü; kentte siyaset yapanların doğruyu göremeyecek, tavır koyamayacak durumda olup olmadıklarını sorgulayıp, “Bu kentin tüm siyasetçilerinin net duruşuna ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı. Akdemir, “Çeşme Projesi, İzmirli emekçilerden çalınan bir projedir” diyerek, yıllardır İzmir’in yerelinde iktidar olan partinin bunun nedenini sorgulamasını istedi. “Bunun tek nedeni; İzmirlinin, bu kentin kendi yaşam alanlarını, kendi yaşam biçimini, kendi yaşama alanını savunmasıdır.” dedi.
  • Bu projeleri “Çılgın değil, hırstan çıldırmış olanların projeleri” olarak yorumlayan dönem sözcüsü, “Çıldırmış insanların projelerine karşı dik durmanın tek yöntemi de birlikte dayanışma içinde olmaktır.
  • Vatanseverler olarak tüm vatanseverleri bu projeye itiraz etmeye çağırıyoruz. Vatan hainlerinin de nerede olduğunu biliyoruz” dedi.
  • TMMOB İKK Dönem Sözcüsü Akdemir’in çağrısına yanıtımızı, konunun gündeme düştüğü ilk günden bu yana söylem ve eylemleriyle katılan İzmir Yaşam Alanları olarak, 14.02.2020 tarihinde yaptığımız açıklama ile vermek istiyoruz.
  • “Bu anlamda İZMİR YAŞAM ALANLARI olarak önümüzdeki süreç için önerilerimizi de paylaşmak istiyoruz:
  • 1- Tüm hukuki faaliyetler desteklemeli, dava açma aşamasında baro da, avukatların yanında olmalı ve bir basın açıklaması ile dava ve mücadele sürecinin başladığını kamuoyu ile paylaşmalıyız.
  • 2- Yarımada da ve kentte planlı bir bilgilendirme çalışması yürütmeliyiz,
  • 3- Yarımada dışındaki bölgelerde de, diğer alanlarda da aynen Kanal İstanbul mücadelesi gibi bu karşı duruşumuzun destekçilerini üretmek, bilgilendirme çalışmalarını genişletmek ve oralarda da dayanışma ağlarını geliştirmeliyiz,
  • 4- Son olarak; önümüze iş olarak İzmir’in çevre, ekoloji, kısaca Yaşam Alanlarını kapsayan tüm sorunlarına dikkat çekmek için kentten, kırsaldan tüm öznelerin katılımının sağlanacağı büyük bir miting koymayı öneriyoruz.
  • Bu önerilerimizi hayata geçirecek örgütsel yapılarımızın varlığına, Yaşanmış bunca mücadele örneği ile bu birikime sahip olduğumuza ve bunları örgütleyebilecek birlikte hareket etme becerisine sahip örgütlerimizin olduğuna inanıyoruz”.
  • Bir buçuk yıl önce yukarıda sözleri söyleyen, Yarımada Yaşam alanlarının korunması için dava açan, basın açıklamaları yapan, Büyükşehir ve Çeşme Belediye Başkanlarını ziyaret edip, meseleyi kendilerine anlatan ve çağrı yapan, söyleşi ve brifingler düzenleyen ve işin kentteki en geniş mücadele ağını örmekten geçtiğini vurgulayanlar olarak, İzmir Yaşam Alanları olarak bu mücadelede biz varız, “Tarafız, muhatabız.” diyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum