Ucuza konut almak isteyen şansını kaçırmasın! 120 ay taksitli konut fırsatı

Artan ev fiyatları vatandaşın üzerinde baskı yaratırken, Vakıf bankasından ev sahibi olmak isteyen vatandaşa uygun fiyata satılık ev alma fırsatı sunuyor. İşte detaylar...

Ucuza konut almak isteyen şansını kaçırmasın! 120 ay taksitli konut fırsatı

Artan ev fiyatları vatandaşın üzerinde baskı yaratırken, Vakıf bankasından ev sahibi olmak isteyen vatandaşa uygun fiyata satılık ev alma fırsatı sunuyor. İşte detaylar...

Ucuza konut almak isteyen şansını kaçırmasın! 120 ay taksitli konut fırsatı
09 Mayıs 2024 - 14:46

Türkiye'nin en büyük kamu bankalarından olan Vakıf bank vatandaşların uygun fiyatlı ev sahibi olmaları için düğmeye bastı.

37.500 TL PEŞİNAT VE 120 AY TAKSİT! VAKIFBANK’TAN UCUZ İKİNCİ EL KONUT FIRSATI!

Vakıfbank'ın satışa sunduğu eski evler, uygun fiyatlı konut arayanların sorununa çözüm oluyor. Uygun fiyatlarla ev satışına başlayan Vakıfbank, bu evlerin alıcılarına konut kredisi de sağlıyor.

Türkiye'de ev sahibi olmanın maliyeti her geçen gün artıyor. İnsanların ucuz konut arayışında çok fazla seçeneği yok. Son yıllarda bu seçenekler daha popüler hale geldikçe ev sahibi olmanın daha basit yolları da ortaya çıktı. Günümüzde bu yollar çok daralmış durumda. Öncelikle TOKİ gibi bir kuruluşun geçici olarak sistemden çıkması gerekiyordu.

TOKİ DEVRE DIŞI!
Uygun fiyata ev satmak denildiğinde Türkiye'de akla ilk gelen TOKİ'dir. TOKİ uzun yıllardır düşük maliyetli konut üretiyor ve bu evleri uygun fiyatlarla düşük ve orta gelirli insanlara satıyor. Böylece insanlara 1,5 milyona yakın konut satıldı. Ancak TOKİ bu bölgede konut üretimini yavaşlatmak zorunda kaldı. TOKİ depremin ardından deprem bölgesinde inşaat çalışmalarına yoğunlaştı ve diğer alanlardaki çalışmalarını yavaşlattı. Bu nedenle TOKİ'de konut satışı yapılmayınca uygun fiyatlı konut için çok önemli bir alternatif geçersiz hale geldi.

BANKADAN UCUZ KONUT SİSTEMİ!

Şu anda ucuz konut arzının tek kaynağı eski evlerin bankalar tarafından satışıdır. Bankalar eski evlerin satışında oldukça uygun fiyatlar sunmaktadır. Bazı açılardan bankaların bu evleri en kısa sürede satma zorunluluğu var. Bu sebeple uygun fiyata satışa sunmaktadırlar.

Kredinin geri ödenmemesi durumunda müşteriye kredi karşılığında ipotek konulan ev, yasal prosedür sonrasında bankanın malı haline gelecektir. Ancak bu durum bankanın kredi zararı yaşadığı gerçeğini değiştirmiyor. Bu kaybın telafisi için bu evlerin bir an önce satılması ve kredi kayıplarının karşılanması için banka kasalarına para aktarılması gerekiyor.

banka

VAKIFBANK’TAN KELEPİR KONUTLAR

Vakıfbank, konut satış ilanları aracılığıyla eski konutları satacağını duyurdu. Bu duyurulara göre Türkiye'nin farklı illerinde konut satışları gerçekleşiyor. Konutların fiyatları belirlendi ve teklif verilmesi bekleniyor. İlk teklifle geri sayım başlayacak ve süre sonunda en yüksek teklifi veren ev sahibi, evi satın alma hakkına sahip olacak.

Vakıfbank'tan yapılan açıklamaya göre Bitlis'te 3+1 dairenin fiyatı 375 bin TL, Artvin'de 2+1 dairenin fiyatı 570 bin TL, Batman'da 2+1 dairenin fiyatı 600 bin TL, Şanlıurfa'da 3+1 dairenin fiyatı ise 450 bin TL oldu. Bu evleri satın alan kişiler Vakıfbank'tan konut kredisinden faydalanabilmektedir. 375 bin TL'ye satılan konut için 37.500 TL depozito ödendikten sonra geri kalan kısım 120 ay vadeli konut kredisi ile ödenebiliyor. Böylece vatandaşlar aylık 120 lira ödeyerek ev sahibi olabiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum