'500 Bin Konutun Dönüşmesi Gerek''
'500 Bin Konutun Dönüşmesi Gerek''
Yayınlanma :
19.08.2017 14:09
Güncelleme :
19.08.2017 14:09
Özener, beklenen deprem için tam tarih verilmesinin mümkün olmadığını vurgulayarak "Ancak şu anda bu konuşmayı yaparken deprem olsa sürpriz olmaz" dedi.
7'nin üzerinde deprem
Özener "Bütün bilim insanları şunu kabul etmiş durumda. İnsanları korkutmak için değil bilinçlendirmek için söylüyoruz. Marmara'da yakın gelecekte 7'nin üzerinde bir deprem olacağı açık. Tarih veremiyoruz ama bu tek parçalı bir kırık olabilir, iki parçalı bir kırım olabilir. Marmara'da bir deprem olacağı gerçeğini değiştirmez. Depremleri nerede ve yaklaşık ne büyüklükte olacağını biliyoruz ama hiçbir zaman maalesef bugünkü teknolojiyle b" diye konuştu.
5 yüz bin konutun dönüşümü
Yapılacak tek şeyin depremin zararlarını azaltmaya yönelik hızlı adımlar atmak olduğunu söyleyen Özener "Bu deprem ne kadar gecikirse hükümetin adımları da, ne kadar hızlı atılırsa, bu da 5 yüz bin konutun dönüşümü demek, çok ciddi bir rakam demek. Bunu çok hızlı önümüzdeki yıllar için enerji göstererek yaparsak, Marmara depremi de gecikirse, zararlarını en az kayıpla atlatacağımız açık" diye konuştu.
Kaynak: Emlak Pencerem
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: