Faiz Oranları Yükseldi! Ev Almak İsteyen Senete Yöneldi
Faiz Oranları Yükseldi! Ev Almak İsteyen Senete Yöneldi
Yayınlanma :
21.08.2017 11:21
Güncelleme :
21.08.2017 11:21
REIDIN-GYODER, temmuz ayı "Emlak Endeksi" raporunu açıkladı. İstatistiklere göre söz konusu dönemde konut fiyatlarında, bir önceki aya göre yüzde 0.74 artış yaşandı.
Krediden çok senet kullanıldı
Aynı dönemde satışlarda banka kredisi kullanım oranı yüzde 30, peşinat yüze 20, senet kullanım oranı ise yüzde 50 oldu.
Satış fiyatı en fazla Aksaray'da yükseldi
Temmuz ayında konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir yüzde 2 ile Aksaray, en çok azaldığı şehir yüzde 0.37 ile Kars oldu.
Markalı konutların fiyatı Avrupa'da arttı
Yeni konut endeksine göre, Temmuz ayında İstanbul Anadolu Yakası'nda yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0.11, İstanbul Avrupa Yakası'nda yer alan markalı konut projelerinde yüzde 0.35 fiyat artışı yaşandı.
Kaynak: Emlakeki
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: