Konut Sigortası Eşyalardaki Hasarı Karşılar mı?

Konutlarınızı beklenmeyen durumlar karşısında koruma altına almak, hırsızlık ya da doğal afetler sonucu meydana gelebilecek zararlar için önlem almak adına konut sigortası büyük bir önem taşımaktadır. İşte bu sigortanın kapsamı, teminat altına alınan riskler ve çeşitli paketler hakkında detaylar.

Konut Sigortası Eşyalardaki Hasarı Karşılar mı?

Konutlarınızı beklenmeyen durumlar karşısında koruma altına almak, hırsızlık ya da doğal afetler sonucu meydana gelebilecek zararlar için önlem almak adına konut sigortası büyük bir önem taşımaktadır. İşte bu sigortanın kapsamı, teminat altına alınan riskler ve çeşitli paketler hakkında detaylar.

Konut Sigortası Eşyalardaki Hasarı Karşılar mı?
29 Şubat 2024 - 14:17

Yaşam alanlarınızı güvence altına almak isterseniz siz de konut sigortası yaptırabilirsiniz. Beklenmedik durumlarda oldukça yüksek masraflarla karşılaşmak istemeyenler rotasını konut sigortasıyönüne çeviriyor. Bu sigorta ile deprem (Dask) sigortası sıklıkla birbirine karıştırılır. Deprem sigortası yasa gereğince yaptırılması zorunlu olan sigorta ürünlerinden biridir ve deprem ve depremden kaynaklanan durumlarda meydana gelen hasarı karşılar.

Konut sigortası ise yaptırılması zorunlu olmayan, ev sahiplerinin ya da kiracıların isteği üzerine yapılan bir sigortadır. Kapsamının ise çok daha geniş olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle konut sigortası su baskını, deprem gibi çeşitli doğal afetlerin meydana gelmesi durumunda ortaya çıkan hasarı karşılıyor. Hırsızlık ve yangın da konut sigortasının kapsamı içerisinde yer alıyor. Bu gibi durumlarda evinizde meydana gelen hasarın, belirli limitler dahilinde sigortanız tarafından karşılanması sizi güvence altına alıyor.

En sık merak edilen husus ise evdeki eşyaların hasar görmesi halinde sigortanın bu hasarı karşılayıp karşılamadığı oluyor. Konut sigortası poliçeniz hazırlanırken evdeki eşyaların da kolaylıkla teminat kapsamına alınmasını sağlayabilirsiniz. Bu durumda eşyalarda meydana gelen hasarın da sigortanız tarafından karşılanması mümkün olacaktır.

Konut Sigortası Neleri Kapsar?

Konut sigortasının kapsamının tercih edilen konut sigortası türüne göre değişebileceğini belirtelim. Aynı zamanda isteyenler ek teminatların da sigorta kapsamına dahil edilmesini sağlayabiliyor. Konut sigortası dendiğinde ilk akla gelen ise AXA Sigorta oluyor. AXA Sigorta tarafından sunulan teminatlar ise şöyle:

  • Yangın
  • Su baskını
  • Hırsızlık
  • Deprem
  • Elektronik eşya

Konut sigortasında AXA Sigorta’nın tercih edilmesinin pek çok nedeni var. Bunların ilki konut sahiplerine birden fazla sayıda konut sigortası seçeneği sunabiliyor olmasıdır. Böylelikle ihtiyaçlara ya da bütçeye uygun olan bir seçeneğe yönelmek de mümkün olabiliyor. Sunulan konut sigortası seçeneklerine de göz atalım.

  • Tutumlu Evim
  • Evim
  • Lüks Evim

Bu sigorta türleri ve kapsamı incelendiğinde başınıza gelebilecek her türlü olaya karşı evinizi güvence altına almanızı mümkün kıldığını fark edebilirsiniz. Yıldırım çarpması gibi durumlar dahi düşünülerek sigorta poliçesine dahil edilmesi mümkün olabiliyor. Dilerseniz cüzi primlerle çilingir hizmetinin de poliçe kapsamında dahil edilmesini sağlayabilir ve böylelikle kapıda kalmanız halinde çilingir masrafından kurtulabilirsiniz.

Kimler Konut Sigortası Yaptırabilir?

Konut sigortasından sadece ev sahiplerinin faydalanabileceği doğru değildir. Kiracılar da konut sigortası yaptırabilir. Böylelikle konut sigortasının kapsamında bulunan güvencelerden hemen faydalanmaya başlayabilirler. Ev sahibi olmayanla sadece evde bulunan eşyaların konut sigortası kapsamına alınmasını tercih edebilirler. Peki, bu sigorta için ne kadar bütçe ayırmak gerekiyor?

İşte bu sorunun yanıtı için öncelikle AXA Sigorta internet sitesine tıklamalısınız. Siteye tıkladığınızda konut sigortası teklif sayfasını ziyaret edin. Aynı zamanda sunulan sigorta çeşitlerine ve neleri kapsadığına da göz atmanızı öneririz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum