""
weather
31°
İnşaatın Nabzı Gündem TOKİ’nin kiralık konutlarında yeni gelişme!

TOKİ’nin kiralık konutlarında yeni gelişme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ tarafından gerçekleştirilecek 15 bin kiralık sosyal konut projesi hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Devletin ev sahibi olacağı yeni sistem, TOKİ’ye verilen yetki kapsamında geliştirilirken, özellikle İstanbul’daki kira artışlarını frenlemeyi ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Genel Yayın Yönetmeni
TOKİ’nin kiralık konutlarında yeni gelişme!

Bakanlık tarafından paylaşılan bilgilere göre kiralık sosyal konutlar yalnızca İstanbul’da inşa edilecek ve şartları sağlayan vatandaşlara kura yöntemiyle tahsis edilecek. Konutlar, bölgedeki piyasa değerinin altında belirlenecek kira bedeli ile 3 yıllığına kiraya verilecek. Süre sonunda kira tutarları yeniden hesaplanacak. Konutların yönetimi, bakımı ve kontrolü ise TOKİ tarafından sağlanacak.

500 BİN KONUTLUK PROGRAMIN İSTANBUL AYAĞI

Bakan Murat Kurum, sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda sistemin detaylarını anlattı. Buna göre kiralanacak 15 bin sosyal konut, “Yüzyılın Konut Projesi” kapsamında 81 ilde planlanan 500 bin konutluk büyük programın İstanbul bölümünü oluşturuyor. Projede hem güvenli konut üretimine katkı sağlamak hem de büyük şehirlerde kira maliyetlerini düşürmek hedefleniyor.

Kurum, daha önce katıldığı bir televizyon programında uygulamanın Türkiye’de ilk kez hayata geçirileceğini belirtmiş, kiraların bölge ortalamasının yaklaşık yarısı düzeyinde olacağını ifade etmişti. Avrupa ve Anadolu yakasında inşa edilecek konutların belirlenen kontenjanlara göre dağıtılacağı da açıklanan bilgiler arasında yer aldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız